Terima kasih kepada semua pengunjung blog zilakasim..... mulai dari 22 feb 2010... zilakasim sudah bepindah ke www.zilakasim.com.... nanti klik gambar kat bawah untuk masuk blog baru ni ekkkk...... TQVM

About Me

My photo
I'm working lady but have interest in sewing.... Menjahit adalah terapi paling berkesan untuk aku hilangkan sifat panas baran... syukur ke hadrat ilahi

Thursday, July 30, 2009

wallet Akmal

Pandangan dari dalam

Pandangan dari belakang, ada satu poket


tara.... beg akmal dah siap


Ni wallet Akmal pula... studentku dari Gombak... akmal... buat lahi sampai terror tau.. jgn dok simpan mesin tu... kerjakan cukup2... hehehe



If interested kindly drop the email to ruzila_7174@hotmail.com
Yahoo massenger : zila_kasim

Contact no 013-9237174 / 013-3636174
http://galerikraf.blogspot.com/
Continue Reading...

DIY Wallet Misa

Note :

aku copy dari misa nyerrr blog... nak tunjuk hasil kerja dia kat sewing party tu

my 1st diy wallet..






wuhaaaaa.. tadaaaa.. ni dia hasil yg kitorang belajar ngna kak zila masa sewing party last sunday.. amacam.. cun tak..?? sila abaikan piping/binder aku yg tak berapa cun tu.. biasa le first time pun kan.. uhuhuhu..lenguh tangan gak mengerjakan mende ni.. mau tak nye.. jelujur tebal ya amat.. sampai ada yg patah jarum..

antara yg hadir..
1. kak zila - cikgu nye..
2. ain - kawan kak zila.. promo mesin dari epal..
3. melur
4. kak zana
5. kak zariah
6. akma
lagi dua orang ku lupa nama.. uuhuu.. jenuh duk recall x dpt gak.. (akak tambah kat bawah)
7. Hani dari Kelang
8. Warda
9. Kak Izan

sewing party berlangsung ngan best.. sempat jugak sambar 1 helai blouse dari kawan kak zila.. hehehe..

If interested kindly drop the email to ruzila_7174@hotmail.com
Yahoo massenger : zila_kasim

Contact no 013-9237174 / 013-3636174
http://galerikraf.blogspot.com/
Continue Reading...

Video sewing party - Bangi

Hari ni aku rajin upload kat youtube... nak test sikit





If interested kindly drop the email to ruzila_7174@hotmail.com
Yahoo massenger : zila_kasim

Contact no 013-9237174 / 013-3636174
http://galerikraf.blogspot.com/
Continue Reading...

kaki pancing



Sape2 suka mancing.. joint mamat ni... kaki pancing tahap gaban...


If interested kindly drop the email to ruzila_7174@hotmail.com
Yahoo massenger : zila_kasim

Contact no 013-9237174 / 013-3636174
http://galerikraf.blogspot.com/
Continue Reading...

Cara Letak Butang


Ni purse misa... oleh kerana x de tukul, aku gantikan kayu sebagai tukul tu... kalu kat rumah aku guna lesung untuk ketuk... hahahahhah.. kalu nak beli butang ni sila lejenguk my shop online ya


If interested kindly drop the email to ruzila_7174@hotmail.com
Yahoo massenger : zila_kasim

Contact no 013-9237174 / 013-3636174
http://galerikraf.blogspot.com/
Continue Reading...

Wednesday, July 29, 2009

Measuring gauge

Measuring gauge ni aku beli last saturday.. ada macam2 saiz... gatal2 beli... guna belum tentu lagi... misa bagitau dia lukis kat kadboard jee... aku je gatal2 nak beli yg mahal camni... sape2 yg minat nak dapatkan kadboard nyerr boleh email atau ym aku... hhehe

If interested kindly drop the email to ruzila_7174@hotmail.com
Yahoo massenger : zila_kasim

Contact no 013-9237174 / 013-3636174
http://galerikraf.blogspot.com/
Continue Reading...

MY ONLINE CLASS


click to create your own


If interested kindly drop the email to ruzila_7174@hotmail.com
Yahoo massenger : zila_kasim

Contact no 013-9237174 / 013-3636174
http://galerikraf.blogspot.com/
Continue Reading...

HASIL KERJAKU

Aku cuba apply to slide show.... hehe

If interested kindly drop the email to ruzila_7174@hotmail.com
Yahoo massenger : zila_kasim

Contact no 013-9237174 / 013-3636174
http://galerikraf.blogspot.com/
Continue Reading...

NEW ITEMS AT MY ONLINE SHOP

MY ONLINE SHOP

Sila klik atas tu ekkk.. boleh jamu mata my new items

If interested kindly drop the email to ruzila_7174@hotmail.com
Yahoo massenger : zila_kasim

Contact no 013-9237174 / 013-3636174
http://galerikraf.blogspot.com/
Continue Reading...

BUKU SMOCKING RM115


Sesiapa nak buku ni... saya ada 1 stok sahaja... RM115

If interested kindly drop the email to ruzila_7174@hotmail.com
Yahoo massenger : zila_kasim

Contact no 013-9237174 / 013-3636174
http://galerikraf.blogspot.com/
Continue Reading...

Bernina 830 series

ram dia yang huge sekali.... boleh siapkan leher sekali je

quilt yg besar camni pun boleh jahit...... free motion set jee... so x de la berpeluh2 nak siapkan quilt tu

Sabtu lepas aku pegi tengoik mesin ni.... mmg canggih gila.... sesiapa yang x reti guna mesin pun boleh jahitr sebab semua computerized... tak perlu nak buat free motion sendiri, set dan mesin jalan keje yang begitu memudahkan... harga buat masa sekarang memang tak mampu nak beli RM30k tu....

so tengok gambar je le nampaknya... tapi kalu saesiapa yg rasa2 ada duit lebih, mmg patut invest beli mesin ni... kalu rajin mmg dapat balik hasilnya... lagi dah dekat nak raya... jahit sulam leher baju sekali je... x perlu pusing.... ram dia besar utk satu leher baju... satu mlm mmg dapat banyak sulam... rasanya tempahan baju raya pun dapat cover harga mesin ni.... dia cepat dan tak perlu tukar2 dua atau 3 kali position sulam tu


If interested kindly drop the email to ruzila_7174@hotmail.com
Yahoo massenger : zila_kasim

Contact no 013-9237174 / 013-3636174
http://galerikraf.blogspot.com/
Continue Reading...

set tapak quilting - RM300

Sesiapa nak beli set tapak quilt - RM300 sahaja, siap dengan bekas dan bobbin sekali... bagi yang berminat nak beli mesin bernina, promosi merdeka, anda akan diberikan secara percuma tapak quilt.... lagi satu anda akan dapat meja .. Harga mesin bermula RM2500... sila refer kat link my online shop


If interested kindly drop the email to ruzila_7174@hotmail.com
Yahoo massenger : zila_kasim

Contact no 013-9237174 / 013-3636174
http://galerikraf.blogspot.com/
Continue Reading...

Tuesday, July 28, 2009

KELAS ONLINE


Cam cikgu lak ekkkk kat atas tu... berangan nak jadi cikgu online ni... hahhah

Minat nak belajar quilt & patch, jgn risau lagi ekk, Zilakasim Quilt Shop akan mengadakan kelas online bermula dari 1 Aug 2009

Time : 9.30 pm to 11.30 pm
yuran : RM50 bagi setiap projek

Komunikasi gunakan yahoo massager, nanti saya akan bagi gambar, pastu ajar guna YM... email video untuk buat rujukan... kit juga disediakan

Jom joint kelas online zilakasim....

Anda boleh daftar sekarang... mungkin satu malam kita buat confrence lagi bagus... cam2 tips dapat


If interested kindly drop the email to ruzila_7174@hotmail.com
Yahoo massenger : zila_kasim

Contact no 013-9237174 / 013-3636174
http://galerikraf.blogspot.com/
Continue Reading...

VISITOR KE 5000

Nak hadiah dari zilakasim tak.... rajin2 jenguk my blog dan jika anda pengunjung yang ke 5000 , anda akan dapat beg butler... pastikan anda paste bukti tu yaaaa



If interested kindly drop the email to ruzila_7174@hotmail.com
Yahoo massenger : zila_kasim

Contact no 013-9237174 / 013-3636174
http://galerikraf.blogspot.com/
Continue Reading...

Monday, July 27, 2009

jom tengok video sewing party

Sila jamu mata tengok video ni... maaf x cun sgt ambik... hehehe. baru belajar....

If interested kindly drop the email to ruzila_7174@hotmail.com
Yahoo massenger : zila_kasim Contact no 013-9237174 / 013-3636174
video video
Continue Reading...

Video testing

Hai semua... testing video ekkk.... baju tu aku beli dari msallysa juga... selesa sgttt

If interested kindly drop the email to ruzila_7174@hotmail.com
Yahoo massenger : zila_kasim

Contact no 013-9237174 / 013-3636174
http://galerikraf.blogspot.com/ video
Continue Reading...

Friday, July 24, 2009

Dress

Hari ni sempat bergaya lagi kat bilik bos... dia nyerr bilik cun gila.. maklum la taste tinggi... hahah hari2 g keje pakai dress baru... senang beb tak perlu gosok. Tudung pun senang... main sarung jeeee..

Note untuk kawan baikku Syimah kat ganu tu : JAGAN JELES YA SYIMAH.... KALU NAK BAJU NI SILA JOINT SEWING PARTY AKU KAT BANGI. HAHAHA...TERBANG DARI AJIL KE BANGI EKKK

If interested kindly drop the email to ruzila_7174@hotmail.com
Yahoo massenger : zila_kasim

Contact no 013-9237174 / 013-3636174
http://galerikraf.blogspot.com/
Continue Reading...

SAMSUNG CAMCORDER SMX-F30SP







Semalam aku jalan2 shopping kat Mid Valley, tup2 tengok fotokem buat promosi camcorder.... memang aku pun tengah survey nak beli ni, alang2 banyak gift yang dia bagi, aku pun decide beli satu. Harga dia RM1099... dapat la extra aksesori... gambar ni aku ambik kat web samsung.. aku beli warna hitam nyerr

Nota : lepas ni ada video untuk tutorial online.... 1st projek ialah blok of the month... sape2 yg berminat boleh joint, yuran yg berpatutan... tungguuuuuuuuuuu dvd dari zilakasim
If interested kindly drop the email to ruzila_7174@hotmail.com
Yahoo massenger : zila_kasim

Contact no 013-9237174 / 013-3636174
http://galerikraf.blogspot.com/
Continue Reading...

Thursday, July 23, 2009

LATEST INFO SEWING PARTY DI BANGI


Ni salah satu gambar masa saya buat kelas jahitan............ Jom sama2 kita memeriahkan sewing party... ada jualan dress, handbag, skincare dan macam2 lagi.... jom kawan2


Klik

SEWING PARTY


If interested kindly drop the email to ruzila_7174@hotmail.com
Yahoo massenger : zila_kasim

Contact no 013-9237174 / 013-3636174
http://galerikraf.blogspot.com/
Continue Reading...

Tutorial beg rombus

Hari ni aku upload gamabr cara nak jahit beg rombus, cara nak buat tali, bunga daun n macam2 lagi... kalu ada masa aku akan bagi details bagi setiap gambar... mula dari bawah ke atas tau cara nak buat dia... hehehe.....



































If interested kindly drop the email to ruzila_7174@hotmail.com
Yahoo massenger : zila_kasim

Contact no 013-9237174 / 013-3636174
http://galerikraf.blogspot.com/
Continue Reading...
Related Posts with Thumbnails