Terima kasih kepada semua pengunjung blog zilakasim..... mulai dari 22 feb 2010... zilakasim sudah bepindah ke www.zilakasim.com.... nanti klik gambar kat bawah untuk masuk blog baru ni ekkkk...... TQVM

About Me

My photo
I'm working lady but have interest in sewing.... Menjahit adalah terapi paling berkesan untuk aku hilangkan sifat panas baran... syukur ke hadrat ilahi

Wednesday, June 17, 2009

Cara nak guna set rotary cutter

Oleh ramai sangat pertanyaan camna nak guna rotary cutter, saya ada upload gambar yang ambik kat web olfa jepun, harapa dapat bantu semua ya. Terdapat pelbagai jenis brand rotary cutter yang terdaoat di pasaran sekarang ni... dari yang murah kepada yang mahal... Klik disini jika anda berminat nak memiliki set cutter


Gambar kat atas tu cara nak pegang, kedudukan mesti 45 darjah, so nanti mata pisau tu tak cepat tumpul.
Yang ni pula ialah cara nak guna dengan pembaris dan mat tu... Pembaris mmg sudah ada ukuran dalam cm atau inci, mat pula digunakan untuk alas, pembaris qulit ni mmg sudah disediakan ukuran 45 darjah dan 60 darjah. Bagi memudahkan untuk memotong secara tepat ukuran, garisan pembaris mesti sama lurus dengan kain tersebut, jika terdapat lebihan, potong kain untuk dapat garisan yang lurus... Tekan dan tolak rotaru cutter ke depan, bukan dari arah depan ke belakang tau, nanti garian x lurus


Yang ni pula cara nak ganti pisau yang dah tumpul tuuu


If interested kindly drop the email to ruzila_7174@hotmail.com. Harga set rotary cutter bermula RM150 ke atas

Contact no 013-9237174

1 comments:

Aku_tulip on June 17, 2009 at 1:56 PM said...

bagus info ni zila..akak pon tak tau cara guna yg betul

Related Posts with Thumbnails