Terima kasih kepada semua pengunjung blog zilakasim..... mulai dari 22 feb 2010... zilakasim sudah bepindah ke www.zilakasim.com.... nanti klik gambar kat bawah untuk masuk blog baru ni ekkkk...... TQVM

About Me

My photo
I'm working lady but have interest in sewing.... Menjahit adalah terapi paling berkesan untuk aku hilangkan sifat panas baran... syukur ke hadrat ilahi

Monday, May 18, 2009

Mesin jahit pertama


Mesin jahit pertama yang aku miliki adalah barand Janome model Harmony 2409 atau lebih dikenali dengan mesin jahit epal. Aku beli pada harga RM1899. Mesin ini memang banyak berjasa dalam kehidupan aku.... dan paling aku terharu, kerana mesin inilah aku telah mengenali apa itu seni jahitan....

9 comments:

MarmaLadeOranGe on December 14, 2009 at 1:37 AM said...

salam kak zila...tahun brape kak zila sign up epal? kite br nk sign up...surfing then jumpe blog akak...teruja nyeee...xsaba2 nak blaja menjahit

zilakasim on December 14, 2009 at 2:19 PM said...

wsalam... akak mmg renew every year since 2006

MarmaLadeOranGe on December 15, 2009 at 1:19 AM said...

wah...kagum nye dgn akak...
kite br nak sign up tgh kumpul duit...heheee...kalo renew every year, ape faedah2 nye? hrp2 dpt jd kwn dgn kak zila =)

zilakasim on December 15, 2009 at 11:04 AM said...

awak beli dari sape, yg rumah ke rumah tau dari epal... kalu beli yg direct dari rumah ke rumah akak suggest beli direct dari epal... akak boleh uruskan... sbb mesin yg rumah ke rumah lain dari mesin dari epal

MarmaLadeOranGe on December 16, 2009 at 12:21 AM said...

kite register kt epal tawau...kite dok kat sabah kak...xpenah lagi ade org approach dr rumah ke rumah...

zilakasim on December 16, 2009 at 1:48 PM said...

oooo lisa dah bayar booking ekk

MarmaLadeOranGe on December 16, 2009 at 3:22 PM said...

aah dah byr booking...tinggal kumpul duit ni nak bayar abes and start belajar...sejak addicted nk belajar menjahit ni, selalu surf pasal jahitan...tu yg jumpe blog ni =)

zilakasim on December 16, 2009 at 3:32 PM said...

good... nanti belajar bersungguh2 tau sampai boleh dapat sijil tau

MarmaLadeOranGe on December 16, 2009 at 11:11 PM said...

insyaAllah kak...tenkiu kak =)
akak dah jadi idol kite dah ni..heheeeee

Related Posts with Thumbnails