Terima kasih kepada semua pengunjung blog zilakasim..... mulai dari 22 feb 2010... zilakasim sudah bepindah ke www.zilakasim.com.... nanti klik gambar kat bawah untuk masuk blog baru ni ekkkk...... TQVM

About Me

My Photo
I'm working lady but have interest in sewing.... Menjahit adalah terapi paling berkesan untuk aku hilangkan sifat panas baran... syukur ke hadrat ilahi

Monday, February 22, 2010

www.zilakasim.com


Secara rasminya.....aku dah ada blog sendiri... credit to Maya... really like it.....so after this aku ada proper e shoppe...pada kawan2 yg ada add link blog aku tu. boleh la tukar link ekkk




post signature
Continue Reading...

Sunday, February 21, 2010

Ucapan terima kasih utk semua

Aku nak ucapkan terima kasih banyak2 kepada sesiapa yg datang berkunjung ke booth aku... walaupun panas terik... kawan2 masih sudi dtg... terharu sgt...ada yg silent reader pun dtg kat booth... rupa2nya ramai juga yg sudi jenguk blog aku yg tak seberapa


sebelum aku terlupa aku nak ucapkan TQVM to anne, maya, zura kerana berganding untuk jayakan booth ini.... harap2 Zura cepat sihat ekkkkk.... untuk Maya... anak you really sporting....nanti nak tepekj gamabr dia kat blog


Bloggers yg dtg Tinihani, Ainayu, Fida.... mmg happy jumpa u all.... really appreciate... 


Kak Izan ngan Kak Zaida ni pula geng2 jahit dari epal..... thxs... 2q hari berturut2 dtg... hari ini aku sempat tolong Kak Izan siapkan yoyo... utk jadikan bunga kat pasu nanti... next time kalu buka booth... aku nak potoing kain banyak2... ada masa free jahit yoyo... ok juga tu


Untuk Siti dari Kuala Pilah... maaf kelas tudung tak dapat nak buat... bising .... so kita jumpa next time ekkk


Pastu utk akak yg kerja kat Perbadanan Putrajaya tu... maaf lupa nama... diary kat keta pula... thxs coz selalu baca blog... nanti kalu ada rezeki... boleh kita buat kelas ekkk


Untuk DJ2 KLFM... thxs coz promote kedaiku itu....kalu sudi letak link kat web KLFM ekkk (perasan pula la tu)



post signature
Continue Reading...

1st day at Karnival Wow Putrajaya

 
tak sangka aku jumpa roommate masa kat ITM segamat dulu2
Aduh letihnya..... tak tahan tu sbbnya panas tahap max....so tengok2 le gam,bar ni... booth kitaorg depan KLFM, DJ2 tu dok lelong brg we all... tengok le gelagat diaorg.... tapi yg sedih sbb terla;lu bingit... customer singgah kejap2... tak tahan bising .... mlm tu jeeee baru aman... so customer boleh pilih dgn tenang




post signature
Continue Reading...

Friday, February 19, 2010

Bias tape maker saiz 25 mm atau 1 inci - RM45






post signature
Continue Reading...

Sessi lepak bersama Tuty & Syimah

Lepak kat Pantai Batu Burok... gambar ni aku cilok dari blog Tuty... kikiki... Tuty aku minta maaf ekkk... cilok gambar tu... beg hexagon tu aku letak kain telekong ... kikiki... dah ptg .... so tak de masa nak bergaya lebih




post signature
Continue Reading...

Cerita dari Kampung

Selama 2 hari aku jahit beg hexagon, tote ngan baju untuk adik2 kat kampung.... yg jadi model ni anak buah aku.. kikikiki... 3 beg hexagon tu nanti aku tepek ekkk..dalam kamera adik aku lak....lukisan tu adik ipar aku yg lukis paada hari tu... utk sekolah PASTI....sempat juga aku jahit beg nanny....




post signature
Continue Reading...

Aktiviti sepanjang cuti

Lamanya cuti..... baru hari ni dapat update blog... maaf ekk kawan2 semua... tahap kemalasana nak update blog masa bercuti berada di tahap maksimum.... ok hari ni aku nak kongsi sedikit sebanyak apa yg aku buat kat kampung...


Mula2 aku berada di Cherating pada hari Sabtu untuk buat kelas bersama Ainun... nanti aku tepek gambar long purse beserta clutch yg dia jahit... lunch tu jumpa jiran booth masa Karnival Jualan Mega 2008 tu... dia nak beli mesin sulam... so aku kena buat proposal untuk dia.... 

pastu hari Ahad tu on the way nak g kuala Trengganu, jumpa Ina kat Mesra Mall Kerteh.... konon2 nak buatkan Ina smocking... tup2 misunderstanding cara potong kain... so terpaksa cancel...


Aku sampai kat Kuala Trengganu dalam pukul 12.30 p.m..... terus g hantar mesin Chewan... pastu ajar dia guna mesin beserta jahit beg hexagon....

Settle Chewan aku jumpa Rozie pula... ni pula sessi jual-menjual.... lepas aku, Syimah & Tuty lepak kat tepi Pantai Batu Buruk Sambil makan kopok....


Malam tu aku menginap kat rumah Syimah... lepas makan aku potong kain tudung untuk Kak Syam... pastu aku zzzzz... pagi2 tu aku siapakn tudung kak Syam ngan tudung syimah.... pastu kul 11.30 pagi teruskan perjalanan dari Kuala Berang to Kuala Krai Kelantan...

post signature
Continue Reading...

Friday, February 12, 2010

Layout kelam kabut

Maaf semua... tadi konon2 nak tukar layout... kikiki.. habis semua terabur....




post signature
Continue Reading...

Gong Xi Fa Chai

 
GONG XI FA CHAI 
From Zilakasim to all Chinese Friends

Note : Aku tak de mood nak update blog.... hati aku dah kat Kg Batu Balai, Kuala Krai, Kelantan... hehehe





post signature
Continue Reading...

Thursday, February 11, 2010

100% Japanese Cotton after CNY

Oleh kerana aku dapat banyak feedback mengenai kain 100% cotton... so selepas CNY aku akan mula jual kain ekkkkk... harap2 taste aku sama ngan kawan2 semua ekkk... aku ni suka japanese printed... kikiki... ukuran kain boleh dibeli bermula 1/4, 1/2, 3/4 & 1 meter ke atas



post signature
Continue Reading...

Bias Tape saiz 18mm or 3/4 inci

 
RM45 sahaja termasuk kos pos - 2 stocks available



post signature
Continue Reading...

Small Cangkuk

 
1 pcs - RM3
10 pcs - RM27





post signature
Continue Reading...

Flex 4 1/2 Inci

 
RM6.50 per pcs (saiz 4 1/2 inci)

 
RM20 for 4 pcs
2 pcs 3 1/2 inci & 2 pcs 4 1/2 inci
(tak boleh tukar2)





post signature
Continue Reading...

Wednesday, February 10, 2010

Apron

Semalam potong kain panel apron ni.....nak pakai masa buka booth konon2nya la.....




post signature
Continue Reading...

Tuesday, February 9, 2010

Yoyo maker

 
shamrock - RM38


Butterfly - RM38

 
yoyo maker round - RM35





post signature
Continue Reading...
Related Posts with Thumbnails